Als je tussen de 12 en 17 jaar bent...

Als je tussen de 12 en 17 jaar bent dan moeten jouw ouders luisteren naar jouw mening, maar uiteindelijk hebben zij het laatste woord en beslissen zij over belangrijke zaken die over jou gaan.

Bij ons kun je altijd terecht met al jouw vragen over jouw rechten en plichten. Heb je bijvoorbeeld een bijbaantje maar weet je niet of je genoeg betaald krijgt? Of heb jij gescheiden ouders en wil je bijvoorbeeld je vader of moeder juist wat meer zien, maar weet je niet of dat wel kan? Bij dat soort juridische situaties helpen wij jou graag. Onze hulp is gratis en alles wat je ons vertelt blijft geheim. 

 

Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat jouw ouders helemaal niet kijken naar wat voor jou het beste is, en dat jij je niet gehoord voelt. Het beste is om hier met jouw ouders over te praten en om te proberen er samen uit te komen, eventueel met de hulp van bijvoorbeeld een familielid.  Komen jullie er samen niet uit? Dan kun je contact opnemen met ons. 

 

Soms kunnen kinderen of jongeren bij ons ook een brief schrijven aan de kinderrechter. In de brief aan de kinderrechter vertel je hoe je de situatie ervaart en hoe jij het liever anders zou willen zien. Na het lezen van de brief kan de kinderrechter jou uitnodigen om jouw verhaal te doen, als hij daarvoor redenen ziet. Wil jij weten of jij een brief kan schrijven naar de kinderrechter? Neem dan contact met ons op. 

 

 

© Lars Buckx

Divi WordPress Theme